Upcyklace, aneb když nový dech obalům dodá Třídílna

Pojem upcycling, česky upcyklace, nabývá na popularitě ve světě i u nás. Jedná se o formu praktické a užitečné přeměny odpadového materiálu nebo již nepotřebných produktů do podoby nově využitelného produktu. Upcyklaci v praxi si můžete vyzkoušet v Třídílně na Čistých festivalech.

Třídílna na hudebních festivalech

Na vybraných Čistých festivalech se s upcyklací seznámíš v speciálním workshopovém stánku Třídílna. Je to vlastně taková dílna s použitými obaly, kde každý návštěvník podlehne kreativnímu uragánu a ponoří se do tvoření. Za pomocí zkušené lektorky si návštěvníci mohou vyrobit upcyklovaný módní doplněk, pohodlné boty nebo hudební nástroj. Přeměnit nepotřebné věci v něco pěkného, a navíc užitečného, je fakt hezký pocit.

Kreativitě se meze nekladou

V tvoření z použitých obalů je obrovský prostor pro kreativitu a představivost, která může vést až k designovému umění. Se špetkou šikovnosti a tvořivosti může vzniknout široká paleta nápadů od ryze praktických věcí až po umělecká díla. Stejně jako je široké spektrum odpadového materiálu, tak je pak široká paleta produktů, které z nich mohou vzniknout. Zavařovací sklenice jako trendy bytový doplněk, obal od šampónu jako držák na telefon nebo kus nápojového kartonu jako peněženka. Odpadový materiál prostě může posloužit novým účelům a navíc s přidanou hodnotou pro přírodu. Neskončí totiž na skládce. Příkladů je nespočet, inspiraci můžeš najít třeba na Pinterestu. Tak co, pustíš se do svého projektu?

Novější Zpět